Antalya Uçak Bileti

Antalya Uçak Bileti

Antalya Hakkında

Türkiye’nin dünyaca ünlü tanınmış turistik şehri aynı zamanda 1 milyonu aşkın nüfusuyla da büyükşehirlerinden bir tanesidir. Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya’da, Akdeniz iklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlıdır. Yaz mevsimi uzun sürdüğü için otelcilik çok gelişmiştir. Özellikle Belek, Kemer, Alanya, Side, Tekirova, Kaş ve Kalkan gibi ilçelerde büyük 5 yıldızlı ve konforlu yüzlerce otel bulunur. Kent merkezine 10 km. mesafede Antalya Uluslararası Havalimanı bulunur. Şehir merkezine otobüs ve taksiyle ulaşım sağlanır. Diğeri ise Alanya Gazipaşa’da bulunur ve küçük bir havalimanıdır. Buradan da kent merkezine taksi ya da havayolu firmalarının servisleriyle ulaşım sağlanır. Antalya’da turizmin yanı sıra özellikle sera tarımcılığı çok gelişmiştir. Yine golf ve devre arasında ise futbol kulüplerinin tercih ettiği oteller bulunur.

Antalya ayrıca Uluslararası Aspendos Opera ve Bale, Antalya Altın Portakal Film festivallerine de ev sahipliği yapmaktadır. Kent içerisinde tramvay ile de ulaşım sağlanmaktadır. Akdeniz Üniversitesi ile vakıf üniversitelerinden Alanya Hamdullah Emin Paşa ve Uluslararası Antalya Üniversiteleri eğitim vermektedir.

Havalimanından Antalya Şehir Merkezine Ulaşım

Antalya şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya Havalimanı’ndan kent merkezine hareket eden belediye otobüsleri, Havaş, taksi veya özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinde ve havalimanında bulunan firmalardan araç kiralayabilirsiniz.

Özel Araç

Eğer şahsi araçla gidecekseniz Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine D400 kara yolu üzerinden gidilebilirsiniz. Şehir merkezine varış yaklaşık 20 dakika sürer. Aracınızı havalimanında bırakacaksanız havalimanının 2000’den fazla araçlık otopark kapasitesi bulunduğunu ve saatlik – günlük olarak ücretlendirildiğini hatırlatalım.

Taksi

Terminalin önündeki taksi duraklarında her saat taksi bulabilirsiniz. Taksiler Havalimanı’ndan Fethiye’ye 140 euro, Finike’ye 100 euro, Alanya’ya 90 euro, Belek’e 50 euro, Dalaman’a 180 euro, İncekum’a 80 euro, Beldibi’ne 60 euro, Boğazkent’e 60 euro, Kızılağaç’a 75 euro, Kumluca’ya 90 euro, Side ve Manavgat’a 70 euro, Saklıkent’e 70 euro karşılığında götürüyor. (2015 Haziran)

Araç Kiralama

Antalya Havalimanı’nda bulunan araç kiralama firmaları: YesNational, Europcar, Hertz, Budget, Avis, Filo, Aytucar, Travelium

Otobüs – Dolmuş

600A numaralı belediye otobüsü Antalya Havalimanı’ndan limana gider. 600 numaralı belediye otobüsü ise her yarım saatte bir Antalya Havalimanı’ndan kalkıp, şehir merkezinden geçerek Antalya otobüs terminaline varıyor.

Otobüs terminalinden ise şehirlerarası otobüslere ya da Kemer, Kaş, Alanya, Kalkan, Kumluca, Demre, Gazipaşa, Side, Aspendos, Manavgat otobüslerine veya minibüslerine binmek mümkün.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Kaleiçi: Antalya şehir merkezine yolu düşen herkesin en az bir kere ziyaret ettiği Kaleiçi, eski Antalya evlerinin bulunduğu bir sur içi. Antalya’nın tam merkezinde yer alan bölgede yukarıdan aşağıya yürüdüğün sürece denize ulaşmamak imkânsız. Antalya Marina’ya bağlanan yolların üzerinde görebileceğiniz renk renk tarihi evleriyle Kaleiçi’nde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca gece hayatının en renkli noktalarından biri olan bölgede gündüzleri restoran ve cafelerinde oturup çeşitli ürünler bulunduran dükkanlardan alışveriş de yapabilirsiniz.

Konyaaltı Plajları: Antalya denilince akla ilk gelen şey Akdeniz boyunca uzanan plajları oluyor. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Konyaaltı’nda 7/24 güvenle denize girebilirsiniz. Hem özel hem halk plajı barındıran Konyaaltı’nda dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayarak denize girebilir dilerseniz sadece havlunuzla plaja gelerek aynı denizde yüzebilirsiniz. Konyaaltı Plajları’nın cadde tarafında konumlanan cafe ve restoranlarda da vakit geçirebilirsiniz.

Düden Şelalesi: Kepez ilçesinde bulunan Düden Şelalesi aynı zamanda bir mesire alanı. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen şelale, Akdeniz’e ulaşıyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinleyerek gezmek isteyenlerin tercih ettiği yerde yöresel kahvaltı, et ve balık restoranları ve çay bahçeleri de bulunuyor. Şehir merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz Düden Şelalesi’ne girmek mümkün olmasa da yemyeşil alanda yürüyüş yapmak, tertemiz bir hava solumak ve elbette şahane fotoğraflar çektirmek tavsiye ediliyor.

Aspendos Antik Kenti: Ülkemizin en önemli tarihi alanlarından biri olan antik kent, efsanelere göre Truva Savaşı sonrası bölgeye gelen Argive kolonileri tarafından kurulmuş. Muhteşem akustiği ile dikkat çeken amfi tiyatrosunda hala opera ve bale festivalleri, konserler ve çeşitli gösteriler düzenleniyor. Tatilinizde bu etkinliklerden birine denk gelirseniz kaçırmamanızı öneririz. Şehir merkezinden uzakta olması sebebiyle özel araç, günübirlik tur veya taksi ile antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi: “Saklı Cennet” olarak da bilinen Kurşunlu Şelalesi’nin girişinde bulunan orman içerisinde yürüyüş ve piknik yapmak mümkün. Şelale tarafına geçtiğinizde yeşilin her tonuna sahip ormanlık alanda sarmaşıklar içerisindeki merdivenleri göreceksiniz. 7 küçük göletten oluşan alan huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Patika yolu ve köprüleri takip ederek oluşturacağınız yürüyüş rotasında çeşitli bitki ve hayvanları görebilirsiniz.

Antalya Müzesi: Zengin bir tarihi çeşitliğe sahip şehrin müzesi her yıl en çok ziyaret alan müzelerden biri oluyor. Likya, Pamfilya ve Psidya bölgelerinden eserlerin sergilendiği müzede yakın geçmişteki yöresel yaşama da yer verilmiş. Bahçesindeki sanat eserleri arasında gezinen tavus kuşları, ilk insandan bugüne uzanan sergi salonları ve hemen karşısında bulunan Akdeniz’in eşsiz manzarası ile müze, görülmesi gereken yerler listesinde ilk sırayı alıyor.

Sandland: Önceleri geçici sergiler olarak hazırlanan Sandland, günümüzde 12 ay boyunca eserler barındıran bir kumdan heykeller müzesi. Dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden biri olan Sandland’de devasa boyutta yüzlerce kumdan heykel görebilirsiniz. Ünlü Lara sahilinde kurulan etkinlik alanına ücretsiz servisler ve belediye otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.

Ne Yapılır

Saklıkent’te Kayak: Denizi ile meşhur olmasına karşı Antalya’da kayak turizmi de mevcut. Kemer yolu üzerinde bulunan Saklıkent’te kış aylarında kayak yapabilir, kar ile buluşabilir, muhteşem şehir manzarasını en tepeden izleyebilirsiniz. Üstelik Mart ayının sonlarında sabahları kayak yapıp öğleden sonraları denize girmeniz bile mümkün!

Köprülü Kanyon’da Rafting ve Kano: Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda yapabileceğiniz çeşitli etkinlikler var. Bunların arasında en heyecan verici olanları rafting ve kano yapmak. Çok sayıdaki su sporları merkezinden birini tercih ederek bu etkinliklere katılabilirsiniz. Tüm gün ve yarım günlük seçenekleri bulunan rafting ve kano için transfer, yemek ve ekipman ihtiyaçlarınızı da bu merkezlerden karşılayabilirsiniz.

Tahtalı Dağı’na Teleferik: 2365 metre yükseklikte bulunan Tahtalı Dağı’nın zirvesine keyifli bir teleferik yolculuğu ile çıkabilirsiniz. Bölgede bulunan sayısız yürüyüş patikasında trekking yapabilir, tırmanış rotalarını takip edebilir, yamaç paraşütü ile atlayabilirsiniz. Daha sakin bir gün tercih ederseniz bol oksijen soluyarak şehir manzarası eşliğinde yemek yemeniz de mümkün.

Olimpos Antik Kenti: Antalya Terminali’nden Kumluca arabalarıyla ulaşabileceğiniz Olimpos; denizi, antik kenti ve ağaç evleri ile ünlü. Olimpos Antik Kenti’ne dilerseniz günübirlik ücret vererek dilerseniz de MüzeKart ile girebilirsiniz. Antik kentin kalıntılarını ziyaret ettikten sonra denize girebileceğiniz bölgenin gece hayatı da meşhur.

Marina’dan Kalkışlı Tekne Turları: Cumhuriyet Meydanı’ndaki asansörle veya Kaleiçi’ni gezerek ulaşabileceğiniz Antalya Marina’da her zevke ve bütçeye uygun bir tekne turu bulunuyor. Tüm gün süren turlarda verilen yüzme molalarında açık denize girebilir, müzikli eğlencelere ve yarışmalara katılabilirsiniz. İsterseniz gün batımı turlarına dahil olarak Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktayı ziyaret edip güneşi deniz üzerinde batırabilirsiniz.

Bize Ulaşın

En iyi uçak bileti teklifini mi arıyorsunuz? İnternette bulamayacağınız fiyatlarla size yardımcı olalım. Formu doldurun sizi biz arayalım!

Yolculuk İpuçları

En ucuza uçak biletini nasıl mı bulursunuz?

Çok Kolay! SkyAvia sizin için en iyi uçak biletini hızlıca bulur. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek!

İNDİRİMLİ TATİL FIRSATI

%50'ye Varan İndirim Fırsatı!

Özel teklifler ve en iyi tur paketleri, güncellemeler ve indirimler hakkında bilgi almak için şimdi kaydolun !!

Seyahat etmeye dair hayallerinizi daha erken gerçekleştirmenin tam zamanı! SkyAvia olarak, size unutulmaz deneyimler sunmak için bir fırsat sunuyoruz: Erken rezervasyonla %50’ye varan indirim fırsatıyla bütçenizi rahatlatın.

İstatistiklerimiz

SEYAHATA EDİN! KEŞFEDİN! MUTLU HATIRLAYIN!!

Hayatın en değerli anları seyahatle şekillenir. SkyAvia olarak sizleri unutulmaz bir maceraya davet ediyoruz!

0 K+
Mutlu Ziyaretçi
0 +
Ulusal Ödül
0 K+
Aktif Üye
0 +
Tur Rotası
Bize Ulaşın

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Seyahat planlarınızı ve uçak bileti ihtiyaçlarınızı daha keyifli ve sorunsuz hale getirmek için buradayız. Her türlü sorunuzu yanıtlamak, önerilerde bulunmak ve ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap vermek için hazırız.

Sizin için buradayız

Ünvan : Çebi Havacılık Turizm Organizasyon Bilişim Tek.İnş.Eml.Res.Oto San ve Tic LTD ŞTI

Tursab – A8467

Müşterilerimizin memnuniyeti ve ihtiyaçları bizim önceliğimizdir. Siz değerli müşterilerimizin beklentilerini aşmak ve seyahat deneyiminizi unutulmaz kılmak için buradayız.

Adres

Yeşilbahçe Mahallesi . Portakal Çiçeği Bulvarı Ahmet Dalkara Apt, No 48A, 07100 Muratpaşa/Antalya

Telefon

(0242) 312 19 19

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin